Blog

februar 29, 2024
Der er altid bevægelse

Vi må opleve os trygge og sikre, før vi er i stand til at tale eller tage i mod.
Det er ikke altid, vi er i stand til at tale om det.
Det er ikke altid vi er i stand til at stoppe med at tale om det.
Og det er ikke altid vi er i stand til at lytte
Indre virkelighed og ydre virkelighed spiller tæt sammen. Vi sanser, fornemmer - baseret på nervesystemets registrering og sortering - og vi handler - baseret på hjernens sortering. Der er meget liv, selv når det virker roligt.

Læs mere
januar 31, 2024
Det er bare reaktioner - og hvad så?

Dette blogindlæg er en del af serien, "Det er bare reaktioner". Serien giver indsigt i, hvordan vi som mennesker REagerer i kontakten med omverdenen. Hvad der sker indeni og udenpå. I dette blogindlæg finder du billede og tekst som måske kan give en dybere forståelse for, hvad reaktioner er. Og måske lidt fred med ufreden - reaktioner er altid i bevægelse, selv om det ikke føles sådan.

Læs mere
januar 25, 2024
Det er spild af kræfter at kæmpe imod vores evne til overlevelse

Vi former os efter forholdene. Og samtidig kan vi påvirke forholdene. Men det kræver, at vi er opmærksomme på, hvad vi er oppe imod. Det kræver, at vi vælger vores kampe. Det er ikke værd at spilde kræfterne. Og lige netop derfor er det værd, at fravælge en kamp imod vores instinktive reaktionsmønster - vores egen krop.

Læs mere
januar 4, 2024
Frirum - Hvordan finder du vej, når du er fanget?

Kender du fornemmelsen af at være handlingslammet eller på vagt, opspændt og i alarmberedskab?
Det er i hverdagens mange aktiviteter, vi kan erfare, hvor dybt forankret vores evne til overlevelse ligger. Det er også her, vi kan skabe grundlag for en forandring. Men vi kan ikke gøre det alene. Indlægget handler om at finde en vej igennem (egne og andres) reaktioner. At leve livet som det former sig - under vilkår vi ikke altid er herre over.

Læs mere
juni 7, 2023
På hovedbanegården

Denne video giver en dybere og bredere forståelse for den mængde af ​​forbindelser, vi har i og uden for vores krop. Samt de manglende forbindelser, vi så let kan opleve i hverdagen. Den handler også om, hvordan vi, som mennesker, kan interagere i en livssituation, der overvælder. Jeg ønsker at give plads til reaktionerne. Ja, […]

Læs mere
juni 7, 2023
Der er en sprække i alt

Vi er oppe på klipperne. Jeg inviterer dig til et af mine helt særlige steder. Et sted der beriger mig – og kan inspirere dig! Her er kontakt - klipper og sprækker....

Læs mere
juni 7, 2023
Vandfald

Ved at se denne film kan du måske mærke en støtte og udvikle en dybere forståelse for din trang til at reagere. Du er bare et menneske. Vi mennesker kan fanges/fastlåses i hverdagslivet - i sansninger, følelser, tanker - og det hjælper at bliver mindet om, at reaktioner er - som vandfald - altid i […]

Læs mere
maj 9, 2022
Vi kan alle have brug for et AHA - når livet overvælder.

Livet kan overvælde. Det er som det er, men det er nemmere sagt end gjort at have fred med det. Vi mennesker sorterer og reagerer på sanseinput ud fra behov og tidligere erfaringer. De dybtlagrede erfaringer påvirker vores udsyn og handleevne. Og hvad så? Det er her, vi kan have brug for et AHA.

Læs mere
februar 22, 2022
Det levede liv - sansernes betydning

Vi er mennesker med alt det, det indebærer af reaktioner på det sansede. Hvis vi giver mere plads til det, vi har til fælles - nemlig sanserne, får vi skabt et nyt grundlag for at støtte og hjælpe hinanden i hverdagen.

Læs mere
februar 3, 2022
Frirum - når forestillinger fastlåser

Dette blogindlæg giver en indsigt i rummets betydning, når vi står sårbart eller fastlåst. Det kan også give en skærpet forståelse overfor egne og andres reaktioner. En forståelse for hvad rummelighed også kan være og give.

Læs mere
december 4, 2021
Hovedløse handlinger findes (ikke;-)

Hvis du synes, du - eller en anden - er doven, overreagerer eller gør noget der virker "helt ude i hampen", er det værd at læse dette blogindlæg. Det, du er vidne til, kan virke som hovedløse handlinger, men der en mening bag, som er betydningsfuld at kende til.
Kroppen - inklusiv hjernen - REagerer på input indefra og udefra. Du kan ikke skille hovedet fra kroppen. Selv om du nogle gange kan have lyst til det.

Læs mere
august 24, 2021
Mødet med systemet - når referater forplumrer realiteter

Der udarbejdes ofte referater, journaler, notater, som er et udtryk for den professionelles synsvinkel men ikke hovedpersonens oplevede vinkel. Når referaterne ikke er fyldestgørende eller de er direkte misvisende, er det væsentligt at handle på. Din oplevede virkelighed er betydningsfuld.

Læs mere
juni 4, 2021
Søvn - når forestillinger fastlåser

Der kan være så mange nætter, hvor uro og forestillinger fylder. Jeg har over årene erfaret at restitution er mulig, men ikke altid søvn. Der er flere former for hvile, og det er forståeligt, det kan være svært at finde, når der ikke opleves fred i hoved eller krop.

Læs mere
juni 3, 2021
Giv plads til livet, ikke kun behandlingerne

Der er skarpe definitioner på rehabilitering, men vi kan glemme essensen. At der er et liv der leves - og det skulle gerne ske i samspil med omgivelserne.

Læs mere
maj 26, 2020
Når “Shit happens”...Få øjnene op for rehabilitering

Lort kan blive til gylle, der ætser. Men det kan også blive til næringsrigt gødning. Det drejer sig om rehabilitiering. Der er behov for indsigt og opbakning til at leve livet med det lort, der er, ikke kun overleve det.

Læs mere
facebook-squarelinkedin-squareinstagram