Inspiration

Invitation til et samarbejde

Jeg inviterer til et samarbejde med dig selv: en mulighed for at etablere mere kontakt indadtil og udadtil.

Formålet er at øge din indsigt frem for at øge din viden, at skærpe din forståelse og handlekraft med hensyn til at leve livet i et samspil. Her kan du blive lidt klogere på dit udgangspunkt - lige nu og lige her. 

Det er min anbefaling, at du skruer ned for tempoet og lægger mærke til, hvad der opstår undervejs. Du behøver ikke forcere noget.

Dette er også en invitation til at tage dig selv/dine kropslige signaler alvorligt med en legende lethed. Oftest bærer vi større byrder, end vi umiddelbart behøves.

Lad dig inspirere og støtte af videos, tekst og lyd. Mærk efter hvad, der virker og hvordan.

Hvis noget vækker genklang, kontakt JACT eller læs mere om mine ydelser her

Hvad er vigtigt lige nu?

Du kan klikke på på knapperne herunder. På den overskrift, der fænger.
Det er givtigt at tage i mindre bidder. I et tempo, der virker for dig. Stop når du er mættet.

Det kan være svært at mærke, hvad der virker for een i det givne øjeblik. Særligt når man er overvældet.

Hvis du oplever en uro, spændinger, tankemylder m.m. kan du vælge stoppe op et øjeblik.  Mærk din vejrtrækning og din krops kontakt med underlaget - lyt til kroppens signaler. Hvad har du brug for lige nu?
Måske bevæg dig væk og kom igen en anden gang.
Tiden kommer;-)

Begrænsninger - og hvordan vi håndterer dem


Hegn er en del af gåturen - og livet

Der er  hegn, du kan gøre noget ved. Og der er hegn, det er spild af energi at fokusere på.

Men hvad består hegn egentlig af? Har du lyst til at undersøge det nærmere?

Du er velkommen i Prøverummet - se herunder. Der er altid en ledig plads;-)

Forstyrrelser - og hvordan vi håndterer dem


Forstyrrelser på gåturen - og i livet

Vi kan opleve så meget støj, så mange forstyrrelser i hverdagen.

Hvordan kan du agere med denne form for blæst, stormvejr, tåge, denne støj eller uro?

Du er velkommen i Prøverummet - se herunder. Der er altid en ledig plads;-)

Prøverummet

Et prøverum kender vi mest som et sted, hvor vi kan trække et gardin for og prøve noget nyt tøj.

Jeg vil invitere dig ind i et andet form for prøverum. Sørg for at gardinet er trukket for, så du kan prøve af i fred og ro. Det vil sige find et roligt sted, hvor du kan være uforstyrret.

I det ene prøverum kan du lade dig inspirere af videoen "Hegnet".  Giv dig mulighed for at dvæle ved de begrænsninger du oplever i livet lige nu, Hvordan påvirker det dig?  Hvis det falder naturligt, kan du læse en Støttende Forstyrrelse som handler om hegnene i livet.

I det andet prøverum kan du downloade  “Prøverummet Støjen” – print eventuelt siden ud. Lad dig vejlede af teksten, når du (gen)ser videoen om, hvordan vi håndterer forstyrrelser i hverdagen. Du får mulighed for at dvæle ved den støj du oplever  i livet, hvordan det påvirker dig og hvilke muligheder du har for at være med det. Hvis det falder naturligt, kan du læse en Støttende Forstyrrelse som handler om støjen i hverdagen.

Støttende forstyrrelser

I Bloggen Støttende Forstyrrelser, får du eksempler på de personlige beskeder, jeg sendes ud via en MMS (SMS’er med billeder). Har du lyst til at åbne øjnene og give plads til refleksioner og ny handleadfærd; dyk ned i tekst og billeder, som dermed ikke er så forstyrrende, fordi du selv vælger dem til. Dvæl ved dem og lad dig inspirere.

Ønsker du at få personlige MMS’er via en abonnementsordning, der understøtter muligheden for at blive forstyrret på en måde som støtter dig i din hverdag?

Køb det i webshoppen eller læs nærmere om Støttende Forstyrrelser eller følg mig på Instagram

december 24, 2021
Julen er hjerternes tid - og smerternes

Julen er hjerternes tid. Den kan i særlig grad opleves som smerternes tid. Den flækkede sten på vejen kan støtte os, når vi oplever os overvældet.

Læs mere
marts 4, 2019
Træk lige håndbremsen;-)

Husk at trække håndbremsen og sluk motoren. Det er spild af ressourcer at holde gang i bilens motor og pedaler, når man alligevel holder stille.

Læs mere
februar 25, 2019
Lad mørket være - og der kommer mere lys på vejen

Nogle gange kan vi fanges i forestillinger. Vi bliver så fokuseret på, at vi må have lys over sagen. Måske er det lige netop der, vi skal prøve at slukke det

Læs mere
FLERE STØTTENDE FORSTYRRELSER

Ergonomi - i samspil med omgivelserne

Downloads

Et siddende stop op
Ω “Et siddende stop op” kan også købes som lydfil her
Et stående stop op
Ω “Et stående stop op” kan købes også som lydfil her

Du kan finde viden om ergonomi og arbejdspladsindretning mange steder. Det er ganske relevant, når der er tvivl om, hvordan du for eksempel skal sidde mest optimalt. Men det er også mere viden som fylder i hovedet. Hovedet kan opleves tungt nok i forvejen og ofte afskæres kontakten til kroppen, når der er for meget. Det betyder, vi ikke lytter til de signaler, der kommer fra kroppen og som tydeligt fortæller, hvad der er behov for.

Stolen ER vigtig. Men det er lige så betydningsfuldt, hvordan du bruger den og hvordan den er placeret. Her kan vi som arbejdsplads arbejde sammen. Et sted at starte er hos os selv.

Er du opmærksom på din kropsholdning lige nu?

Hvis du svarer nej, vil det være lige som 99% andre, fordi de jo læser teksten og har opmærksomhed på skærmen og indholdet i teksten – ikke på deres egen krop. Sådan er det mange gange i vores arbejde.

Igen er det værd at minde om, at hvis det omkring os ikke umiddelbart støtter en naturlig arbejdsstilling og evne til at fokusere på arbejdsopgaver, begrænses vi og belaster dele af krop og hjerne.

Følgende filer er inspirationsark, som skærper din evne til at være opmærksom, så du nemmere kan arbejde i et samspil med omgivelserne:

  • Du kan træne din evne til at være i balance via et stående eller et siddende stop op, hvilket også skærper din evne til at være fokuseret. (Herunder blive opmærksom på, hvad der – lige her og nu – forstyrrer i omgivelserne og hvad der kan gøres for at ændre de vilkår, der forstyrrer).
  • Aften og morgenøvelserne understøtter evnen til at være i balance. Nogle gange er det godt at bytte rundt på øvelserne, så aften bliver til morgen;-)

Rehabilitering – når skaden er sket, hvad så?

Jeg ønsker at udvide rummet for rehabilitering. Der er langt flere muligheder end vi er bevidste om.

Jeg giver ikke To Do lister, faktabokse eller løsningsorienteret materiale, for det er der rigeligt af. Til gengæld åbner jeg op for en ny forståelse af funktionsevne og rehabilitering - at der er bevægelse, selv når en sygdom/skade vurderes som værende varig eller stationær.  Jeg tilbyder  øjen-åbnende, muligheds-skabende materiale, som giver indsigt i funktionsevne og hvad der påvirker den. Desuden er der en øvelse, som kan praktiseres, når du har brug for at mærke din krop i kontakt med jorden. Den kontakt kan vi alle have brug for;-)

Downloads og blog-indlæg henvender sig til dig som menneske. De er lige relevante uanset om du oplever dig fastlåst i sygdom/skade eller du er pårørende eller professionel.

 

februar 29, 2024
Der er altid bevægelse

Vi må opleve os trygge og sikre, før vi er i stand til at tale eller tage i mod.
Det er ikke altid, vi er i stand til at tale om det.
Det er ikke altid vi er i stand til at stoppe med at tale om det.
Og det er ikke altid vi er i stand til at lytte
Indre virkelighed og ydre virkelighed spiller tæt sammen. Vi sanser, fornemmer - baseret på nervesystemets registrering og sortering - og vi handler - baseret på hjernens sortering. Der er meget liv, selv når det virker roligt.

Læs mere
januar 31, 2024
Det er bare reaktioner - og hvad så?

Dette blogindlæg er en del af serien, "Det er bare reaktioner". Serien giver indsigt i, hvordan vi som mennesker REagerer i kontakten med omverdenen. Hvad der sker indeni og udenpå. I dette blogindlæg finder du billede og tekst som måske kan give en dybere forståelse for, hvad reaktioner er. Og måske lidt fred med ufreden - reaktioner er altid i bevægelse, selv om det ikke føles sådan.

Læs mere
januar 25, 2024
Det er spild af kræfter at kæmpe imod vores evne til overlevelse

Vi former os efter forholdene. Og samtidig kan vi påvirke forholdene. Men det kræver, at vi er opmærksomme på, hvad vi er oppe imod. Det kræver, at vi vælger vores kampe. Det er ikke værd at spilde kræfterne. Og lige netop derfor er det værd, at fravælge en kamp imod vores instinktive reaktionsmønster - vores egen krop.

Læs mere
FLERE INDLÆG OM REHABILITERING
facebook-squarelinkedin-squareinstagram