Øvelser – aktør i livet som det former sig

Bliv aktør i livet med JACT

Vi oplever situationer i livet – f.eks. sygdom – hvor vi overvældes. Vi fastlåses, kæmper eller flygter. Det kan vise sig i mange forskellige former og skyldes mange gode grunde. Men helt enkelt REagerer vi på det, der er. Måske mærker vi en anspændthed, smerte, angst, afmagt eller vrede. Måske noget andet. Du ved det bedst selv…

Du kan have brug for opbakning. Og det har betydning, at du bliver guidet på en måde, som støtter aktøren i dig. Det vil sige støtter op, om den der Agerer frem for REagerer. Den, der kan være i hvile i sine handlinger og gradvist bevare en evne til at være i situationer, der kan opleves truende. Dette kan ikke forceres (for så spænder du allerede i musklerne;-), men det kan gradvist udvikle sig.

Det kræver et stop op at blive opmærksom på, hvordan vi tager vare på os selv. Det kræver opbakning og indsigt at få øjnene op for nye handlemuligheder. Indsigt øges ved at give plads til iagttageren. Den der blot registrerer, hvad der er. Herunder hvilken effekt det har på kroppen, hvad der sker.

Det kræver et stop op at give plads til aktøren, uanset om vi sidder på en stol, står, går, bevæger eller vil hvile os.

Det er her øvelserne kan have betydning. De er forskellige former for opmærksomhedsøvelser og refleksionsark, der støtter dig i at leve livet i hverdagen. Også når du overvældes.

Jeg har en skærpet opmærksomhed på hele kroppen i et samspil med omgivelserne. På denne måde støtter øvelserne dig i at skærpe evnen til at Agere. Evnen til at være med det, der nu engang er.

Dermed gives plads til en handling, der støtter dig lige nu og her. – Og måske lidt hvile;-)

Ønsker du at høre nærmere, kan du klikke på lydfilen under billedet. Her kan du høre min stemme og en beskrivelse af mit nyeste tilbud – Et liggende stop op – som er tre opmærksomhedsøvelser, der i forskellige grader støtter dig i at finde hvile, når du ikke selv kan finde den.

Hvis du er interesseret i JACT’s andre indsatser – alle med formålet at være aktør i livet som det former sig – s nærmere her

facebook-squarelinkedin-squareinstagram